Hírek
2011. Augusztus 23. 07:17, kedd |
Belföld
Forrás: PReport
Több egészséges pékáru kerülhet a polcokra - terjeszkedik a magyar tulajdonú PrímaPék Finompékáru Kft.

A közel 500 milliós beruházásból épülő sütőüzem új munkahelyeket teremt a fővárosban és Budakalászon.
A mai nappal már a belső munkálatokat kezdi meg a kivitelező az Omszki-tó mellett épülő 4000 m2-es ingatlanon, amit várhatóan októberben adnak át. Ezzel újabb magyar sikersztori van kibontakozóban, mivel az egészséges pékáruk gyártását célul tűző PrímaPék FinompékáruKft. az új üzem nagyobb kapacitásának köszönhetően új üzletek nyitásával hosszabb távon is munkahelyeket teremthet a Közép-magyarországi régióban.
A teljesen hazai tulajdonú PrímaPék FinompékáruKft. hagyományos alapanyagokból készülő termékei annyira sikeresek, hogy a cég eljutott addig a pontig, amikor már nem tudott eleget gyártani belőlük, ráadásul termékeiket a főváros különböző pontjain készítették. „A cég növekedése így most új lendületet kap, mivel mindent egy helyen, nagyobb mennyiségben készíthet, a hagyományos kovászos parasztkenyértől a kakaós csigáig” – mondta a beruházásról Tóth János, a Príma Pék FinompékáruKft. cégvezetője. A 100 millió forintos uniós támogatással épülő új üzemnek köszönhetően a vállalkozás komoly üzleti növekedésbe kezdhet. A beruházás nemcsak mintegy 30-40 új munkahelyet hoz létre a Príma Péknél, de az árbevétel jelentős emelkedését is várják tőle. Az új sütőüzem a XXI. század technológiáját képviseli: a PrímaPék hagyományos receptjeivel, egészséges hozzávalókkal, de a legmodernebb német olasz és magyar gépekkel, berendezésekkel fog termelni. A létesítményt Fritsch tésztakészítő gyártósorral, MIWE kemencével és Real Forni gőzcsöves kemencével látják el, és az MBT silórendszerét használják a liszt tárolására.
A jövőre 20 éves Príma Pék Kft az első hazai pék-üzlethálózat volt a 90-es években. A vállalat 100%-os magyar tulajdonbanvan: a tulajdonosok és a pékmesterek komoly elhivatottsággal állnak a saját fejlesztésű, titkos receptek folyamatos tökéletesítéséhez, a hagyományos megoldások, egészséges alapanyagok használatához. Így a cégnél olyan süteményeket, kenyereket sütnek, amelyekben kerülik az adalékanyagokat, törekszenek a bio- illetve teljes kiőrlésű gabonák használatára. A cég legújabb fejlesztésű termékei a természetes anyagokból készült, de kalóriaszegény péksütemények, amelyek közelmúltbeli bemutatásuk óta különösen kiemelkedő piaci sikereket hoztak a cégnek.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 19. 07:53, kedd | Belföld
Megnövelt férőhellyel és többletjáratokkal készül a MÁV-csoport a nemzeti ünnepre
Megnövelt férőhellyel és többletjáratokkal készül a MÁV-csoport a nemzeti ünnepre - közölte a közlekedési vállalat az MTI-vel hétfőn.
2025. Augusztus 19. 07:51, kedd | Belföld
Kapu Tibor: 45 év után újra megmutattuk a tehetségünket a világnak
Mi, magyarok az ország minden tájáról, különböző intézményekből, különböző hátterekkel és tapasztalattal, de egyező céllal és hivatástudattal elértük azt, hogy 45 év után újra megmutassuk a tehetségünket a világnak
2025. Augusztus 18. 07:57, hétfő | Belföld
Az államtitkár szerint az új lakáshitel árkorlátai megakadályozzák az ingatlanok drágulását
A fix 3 százalékos lakáshitel programjának árkorlátai meg fogják akadályozni az ingatlanok drágulását a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint.
2025. Augusztus 18. 07:57, hétfő | Belföld
Szijjártó Péter telefonon beszélt Szergej Lavrovval
Az amerikai külügyminiszter-helyettes után, tegnap este Szergej Lavrov orosz kollégámmal is - aki személyesen volt jelen az alaszkai csúcstalálkozón - váltottam pár szót telefonon - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldal