Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2013. December 21. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rostokban gazdag ételekkel elkerülheti a szívbetegségeket

Rostokban gazdag ételekkel elkerülheti a szívbetegségeket

Emelje ételeinek rosttartalmát, s így elkerülheti a szívbetegségeket. Már napi 7 gramm rost bevitele kimutatható jótékony egészségügyi hatásokkal bír - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be.

Bár sok vitát okoz a szénhidrátok és a gabonafélék elkerülése, a tanulmány azonban rávilágít a bennük található rostok jelentőségére, ami fontos szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Angliai kutatók a vizsgálat során különböző típusú rostok bevitelének hatásait vizsgálták több országra kiterjedve Európában, az Egyesült Államokban, Japánban, Ausztráliában. Ennek során a teljes kiőrlésű gabonákban, valamint a hüvelyesekben, a gyümölcsökben és a zöldségekben megtalálható rostok hatásait vették szemügyre.

Megállapították, hogy minél több rostban gazdag ételt fogyasztott valaki, annál kisebb volt a kockázata a szívkoszorúér, illetve a kardiovaszkuláris betegségek kialakulására. Már napi 7 gramm rost bevitele is jótékony egészségügyi hatással volt a szervezetre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 07:16, szombat | Életmód

Megnyílt Karlovy Varyban a nemzetközi filmfesztivál

A nyugat-csehországi Karlovy Varyban péntek este ünnepélyes keretek között megnyílt az 58. nemzetközi filmfesztivál, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmszemléje.

2024. Június 28. 07:23, péntek | Életmód

Bemutatták a magyar fejlesztésű VR űrkabint

Bemutatták az első teljesen magyar fejlesztésű, VR technológiával felszerelt szimulációs űrkabint csütörtökön Budapesten.