Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Július 16. 12:42, hétfő | Bulvár
Forrás: mti - MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Rekordot döntött az idei EFOTT

Rekordot döntött az idei EFOTT

Látogatócsúcs született az idei, immár 43. EFOTT-on: 115 117 ember fesztiválozott Velencén - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Minden eddiginél erősebb felhozatalt, több mint száz fellépőt hozott a Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amelyet július 10. és 16. között rendeztek Velence-Sukorón.

A fesztivál legnagyobb sztárja John Newman brit énekes volt, aki pénteken adott koncertet a nagyszínpadon. Szintén sikert aratott a brit Jessie J, az ausztrál Dub FX, a belga Lost Frequencies, a dán Volbeat, valamint a magyar előadók közül mások mellett a Wellhello, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Halott Pénz, Majka&Curtis és Rúzsa Magdi.

Az EFOTT húsz hektáros területén mintegy kétszáz programlehetőség állt a fesztiválozók rendelkezésére, többek között turisztikai programok, mozi, társasjátékok, vitorlázás, nagykivetítős VB-nézés, bungee jumping és szabadulószoba. Az idei házigazda felsőoktatási intézmény az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) volt.

A rendezvénynek immár negyedik éve Velence adott otthont, de mint a szervezők közleményében szerepel, egyelőre kérdés, jövőre is itt lesz-e az EFOTT. Maszlavár Gábor fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a 2019-es helyszínről és a következő házigazda intézményről jövő év elején adnak tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.