Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Július 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Országos átlag fölötti búzatermés a mezőgazdasági projekt keretében

Országos átlag fölötti búzatermés a mezőgazdasági projekt keretében

Az országos átlag fölötti búzatermést takarítanak be a Start-mintaprogram mezőgazdasági projektje keretében.

Jelentette be a város polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a Hajdú tanya búzatábláján zajló aratás közben tartott.

Kiss Attila elmondta: az ország egyik legjobb mezőgazdasági adottságú városa is sikerrel vesz részt a Start-mintaprogram mezőgazdasági projektjében. Az önkormányzat a Nemzeti Földalapkezelőtől (NFA) bérelt 47 hektáros területén 35 hektáron szántóföldi növénytermesztést végez, melyből hét és fél hektáron szerdán kezdték meg az őszibúza betakarítását. A termés jó-közepesnek ígérkezik, 6,6 tonnás hektáronkénti átlaggal.

Az MTI kérdésére Varga Zoltán, a Városüzemeltetési Intézmény vezetője elmondta: a termést a tanyán lévő állatok takarmányozására fordítják, míg a szalmát almozásra hasznosítják. A március 3-án indult és 2016. február 29-ig tartó Start-mintaprgram 1,6 milliárd forintból valósul meg, amelyben 1400 közmunkás vesz részt - közölte Varga Zoltán, hozzátéve, hogy a növénytermelésből származó terményeket a város konyháin dolgozzák fel, a felesleget értékesítik. Az értékesítésből származó 13-15 millió forintot pedig visszaforgatják a projektbe. Távlati céljaik közt szerepel egy vágópont és egy zöldségtároló megépítése, valamint egy tanösvény kialakítása.

Címkék: aratás, búza, gabona, termés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket