Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2016. Március 31. 07:39, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

4 éves gyereket erőszakolt meg egy menedékkérő Németországban

4 éves gyereket erőszakolt meg egy menedékkérő Németországban

Kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárást indítottak egy menedékkérő ellen szerdán Németországban.

Az eset a Schleswig-Holstein tartományi Boostedtben működő központi befogadóállomáson történt kedd este, az áldozat egy 4 éves gyermek, a feltételezett elkövető pedig egy 21 éves afgán menedékkérő - közölte a Bad Segeberg-i rendőrkapitányság.

Hozzátették, hogy eljárást indítottak egy 29 éves afgán férfi ellen is, aki a gyanú szerint megfenyegetett egy szemtanút, egy 8 éves kisfiút. Mindkét férfit őrizetbe vették, a nyomozást a tartományi bűnügyi rendőrség vezeti.

A Kiel térségében fekvő Boostedtben egy egykori laktanyában alakították ki a tartományi központi menedékkérő-befogadó állomást. A nagyjából 2 ezer fő befogadóképességű intézményben jelenleg körülbelül 780-an laknak - számolt be a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság. A külföldiek ügyeivel foglalkozó tartományi hivatal (LfA) szóvivője az eset lehetséges következményeiről az NDR-nek azt mondta, hogy egyelőre be kell várni, beigazolódik-e a gyanú. Hozzátette, hogy hasonló esetről nincs tudomása a hivatalnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.