Városlista
2024. június 27, csütörtök - László

Hírek

2024. Június 01. 08:20, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten

Nagyon sok résztvevőre számítanak a szervezők a Békemeneten

Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők: a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője a Kossuth rádióban azt mondta, akkora tömegre készülnek, "amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig", mivel talán még soha nem kaptak ennyi visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Kiemelte, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a "béke szigete" szimbóluma alatt zajlik. A Békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, mert alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdésről van szó - tette hozzá.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján kijelentette: Európa "háborús pszichózisban égő" vezetőinek azt kívánják üzenni, hogy "eddig, és ne tovább!"

A Fidesz közleménye szerint Orbán Viktor délután 3 órakor mond beszédet a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: a Békemenet legfontosabb célja világossá tenni, hogy most már tényleg a háború és a béke között egyensúlyozunk, és a magyarokban erős a békevágy, "mi nem hisszük azt, hogy Európa kibírna még egy háborút".

Az európai parlamenti választások előtt egy héttel a Békemenet emlékeztethet arra, hogy mégiscsak az Európai Uniót alapító atyáknak volt igazuk, akik abból indultak ki, hogy Európa nem bír ki még egy háborút - fűzte hozzá Orbán Viktor.

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán arra buzdított: "mutassuk meg az erőnket először szombaton, Európa legnagyobb Békemenetén, aztán június 9-én, a választáson".

A rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Címkék: Békemenet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:44, csütörtök | Belföld

KSH: májusban 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2024 májusában 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg; 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt

2024. Június 27. 14:42, csütörtök | Belföld

Meteorológia: felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön és pénteken

Felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön a Dunától keletre, pénteken pedig Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben - figyelmeztet a HungaroMet Zrt.

2024. Június 27. 14:40, csütörtök | Belföld

Otthonfelújítási program - elérhető a kulcstermékek listája

Csütörtöktől már elérhető az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási program keretében támogatott építési termékek, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések listája

2024. Június 27. 14:38, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első menetrend szerinti légijárat a kínai Kantonból Budapestre

Megérkezett Budapestre az első menetrend szerinti légijárat a kínai Kantonból (Guangzhou) csütörtökön, a China Southern légitársaság hetente négyszer szállít majd utasokat a kínai nagyváros és a magyar főváros között.