Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Június 21. 10:36, szerda | Belföld
Forrás: mti

Másodfokú viharjelzést adtak ki öt keleti megyére

Másodfokú viharjelzést adtak ki öt keleti megyére

Másodfokú viharjelzést, vagyis narancs riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán.

Mint az OMSZ honlapján olvasható: szerdán napközben keleten, északkeleten több helyen, másutt elszórtan várható zivatarok kialakulása.

A zivatart a rövid ideig tartó intenzív csapadék mellett viharos, 70-80 kilométeres sebességet elérő szél kísérheti. Legnagyobb eséllyel északkeleten, illetve az Alföld keleti felén heves vihar is előfordulhat, akár 90 kilométer/ órás szélrohamokkal, amit nagy méretű 2-4 centiméteres jég kísérhet - közli az OMSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket