Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 03. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Markáns hidegfront érkezik a hétvégén

Markáns hidegfront érkezik a hétvégén

Egy markáns hidegfront nyomán erős lehűlésre kell készülni a hétvégén, vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik a levegő, másutt 20 fok is lehet. Emellett erős szélre és esőre is készülni kell

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. Nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is lesznek, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő. a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 12-22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb hőmérséklet 6-20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket