Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Július 08. 07:59, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Levelet kaptak Orbán Viktortól az érettségizők

Levelet kaptak Orbán Viktortól az érettségizők

Levelet kaptak Orbán Viktortól az érettségizők, amelyben a miniszterelnök gratulált jól megérdemelt bizonyítványukhoz és hangsúlyozta, Magyarország számít a fiatalokra - írta a Magyar Nemzet online (MNO) vasárnap.

A portál beszámolója szerint kormányfő arról biztosította a sikeres vizsgázókat, hogy döntsenek akár a továbbtanulás, akár a munka világa mellett, Magyarország számít rájuk.

A kormány azért dolgozik, hogy fiatal felnőttként megtalálhassák a boldogulásukat, legyen szó karrierről, otthonteremtésről vagy családalapításról - emelte ki Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: "Mindannyian jobban örülnénk egy nyugodtabb, békésebb és kiszámíthatóbb világnak. Nekem mégis meggyőződésem, hogy éppolyan jól megállják majd a helyüket, mint szüleik és nagyszüleik nemzedéke, az érettségire pedig úgy tekintenek majd, mint ami az első lépés volt a sikeres jövő felé vezető úton. Jövőbeli terveikhez kitartást és sok sikert kívánok!"

A cikkben Nyitrai Zsolt, a kormányfő főtanácsadója emlékeztetett: már hagyománynak mondható, hogy Magyarország miniszterelnöke az érettségiző fiatalokat az érettségi időszak után egy rövid levélben köszönti, amelyet a sikeresen vizsgázók a bizonyítvány mellé kapnak meg. Az elmúlt időszakban országszerte több mint ezer intézményben sok tízezer diák kapta meg Orbán Viktor személyes üzenetét - közölte.

Az MNO-nak nyilatkozva hangsúlyozta: a miniszterelnök nagyon fontosnak tartja a fiatalokat, hiszen ők jelentik a jövő ígéretét, az érettségi vizsga letételével pedig ezek a fiatalok egy új életszakaszba lépnek, amelyhez Magyarország kormánya támogatást is ad.

Példaként említette a középiskolásoknál az ingyenes nyelvvizsga megszerzésének a lehetőségét vagy a 25 év alattiak szja-mentességét, illetve azt, hogy éppen tíz éve indult el a diákmunkaprogram. Ennek részeként a kabinet elsősorban a munkáltatóknak nyújtott bértámogatással ösztönzi a középiskolások és az egyetemisták vakáció idején történő foglalkoztatását - jelezte.

A kormányfő "a figyelem gesztusát adta meg az érettségi bizonyítványt szerzett fiatal honfitársainknak ezzel a kis köszöntőlevéllel" - mondta Nyitrai Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.