Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. December 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Közérdekű kereset-indítási jogot a devizahitelesek érdekében?

Közérdekű kereset-indítási jogot a devizahitelesek érdekében?

Doubravszky György közérdekű kereset-indítási jogot szeretne a devizahitelesek érdekében. A Széchenyi Hitelszövetség is elsőként azt várná el a pénzügyi ombudsmantól, hogy vizsgálja át a devizahitel-szerződéseket. Az új ombudsman feladata lesz a jogi segítségnyújtás, a tanácsadás és a pénzügyi kultúra fejlesztése is. Együttműködik majd az oktatási intézményekkel, hogy a fiatalok jobban ismerjék és értsék a pénzügyi rendszer működését - hangzott el az köztévében.

A legtöbb devizahiteles inkább csak érdeklődik bankjánál a rögzített árfolyam nyújtotta lehetőségekről. Egy felmérés szerint azért, mert még mindig nem értik pontosan a részleteket, vagy az utolsó hetekre hagyták az ügyintézést. A most kinevezett pénzügyi ombudsmant ez ügyben is lehet majd keresni. Doubravszky György az MTI Hírcentrumnak azt mondta, mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy közérdekű keresetet nyújthasson be a devizahitelesek érdekében.

'Ez arról szól, hogy egy olyan ügyben, ami sok ezer embert érint - mondjuk egy devizahiteles szerződést illetően - mi egyetlen egy pert indítunk és annak a döntésnek a következményeként ez minden emberre vonatkozik' - jelentette ki a pénzügyi jogok biztosa.

Címkék: devizahitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket