Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 21. 14:11, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Gazdasági megfontolások is indokolták a Gripen gépek szerződés módosítását

Gazdasági megfontolások is indokolták a Gripen gépek szerződés módosítását

Magyarország légterének védelméhez, így szuverenitásának biztosításához szükség van korszerű vadászgépekre – ezt mondta Hende Csaba a Parlamentben.

A honvédelmi miniszter interpellációra adott válaszában a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülő-képességével kapcsolatban fogalmazta meg a kormány álláspontját.

Hende Csaba válaszában leszögezte, hogy a Gripen, az egyik legjobb minőségű gép a piacon, mutatja ezt a NATO líbiai beavatkozása kapcsán elért siker, vagy a nagyfokú kereslet más európai országok részéről a beszerzésére, bérletük meghosszabbítására. A szerződés módosításával kapcsolatban leszögezte: gazdasági megfontolások és katonai képesség növelése indokolta azt. A módosítás eredményeként a vadászgépek további tíz évre biztosítják hazánk légtérvédelmét, valamint nem kell több bérleti díjat fizetnünk. Sőt 2016-ig lényegesen kevesebbet költünk erre, mintha azt a 2003-as szerződés módosítása szerint kellett volna tennünk.„ A módosított szerződés mintegy hatvanhárom milliárd forint megtakarítást eredményez, mely könnyebbséget jelent a jelenlegi, és az elkövetkező kormány számára is” – mondta Hende Csaba.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket