Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Szeptember 27. 17:36, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

A PIROS AZ TILOS

A PIROS AZ TILOS

Két büntetőeljárást is befejeztek a szombathelyi rendőrök olyan sofőrökkel szemben, akik a vasúti átjáró csapórúdját letörték, majd elhajtottak a helyszínről.

Egy férfi járműszerelvénnyel közlekedett 2024. július 8-án, egy másik, külföldi sofőr pedig autószállító trélerrel haladt 2023. július 21-én a 86-os főút Szombathelyt elkerülő szakaszán. Mindketten későn észlelték a vasúti fénysorompó tilos jelzését, ezért keresztülhajtottak a vasúti átjárón és járműveikkel letörték a sorompó egyik csapórúdját. Egyikük észlelte is ezt, megállt, a letört rudat félretette, majd továbbhajtott. A másik, külföldi gépkocsivezetőt a mögötte haladó ismerőse értesítette a történtekről.
A két sofőrt a rendőrök azonosították és gyanúsítottként kihallgatták. Mindketten elismerték cselekményüket.
Velük szemben a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt folytatott büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.
A szükséges eljárási cselekményeket a Közlekedésrendészeti Osztály elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a napokban az ügyészségnek.
A vasúti szerelvények féktávolsága száz méterekben mérhető, így az átjárókban bekövetkező balesetek kimenetele sokszor csak a szerencsén múlik. Ezért kérjük, hogy a balesetek elkerülése, a vasúti közlekedés biztonsága érdekében fokozott óvatossággal közelítsék meg az átjárókat járműveikkel!
Amennyiben a jelzőrendszer nem működik, megállássál kell meggyőződni arról, hogy biztosan nem érkezik szerelvény a vasúti pályán egyik irányból sem és semmi nem akadályozza az áthaladást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:02, péntek | Helyi

ERŐVÁGÓVAL MENT „DOLGOZNI”

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a felvételeken látható férfi azonosításában.