Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Június 12. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: (X)

Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése Körmendi járásban

Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése Körmendi járásban

Magyarország Kormánya az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az infokommunikációs technológiákhoz való hozzáférést, azok használatának és minőségének javítását.

Ennek elérése érdekében GINOP-3.4.1-15 kódszámmal, „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” címmel pályázati felhívást tett közzé a kevésbé fejlett régiókban, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítésének megvalósítása érdekében.

Az MVM NET Zrt. a Körmendi járásban GINOP-3.4.1-15-2016-00235 kódszámon benyújtott pályázati projektje támogatást nyert, jelenleg folyamatban van annak megvalósítása.

A fejlesztéssel érintett településeken kiépülnek a települési helyi hálózatok, a településeket összekötő helyközi hálózatok és a hálózati csomópontok (ún. PoP), illetve kialakításra kerül az érintett települések közintézményei részére a kormányzati hálózati alapinfrastruktúra. A járás minden fejlesztéssel érintett településén ingyenesen elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) szolgáltatás lesz elérhető, a település központi helyszínén minimálisan 50 Mbps névleges internet sávszélesség biztosításával.

A települési lefedő hálózatok műszaki átadását követően az MVM NET Zrt szerződött üzemeltető partnere fogja biztosítani a lakosság és vállalkozások részére az elkészült hálózathoz való hozzáférést. A rácsatlakozási lehetőségről és annak pontos időpontjáról a szerződött üzemeltető partner a későbbiekben fogja tájékoztatni az érintetteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt